Leer het perfecte teakdek leggen!

Een luxe jacht kan niet zonder een prachtig teakdek. En het leggen van zo'n dek is écht vakmanschap, dat je alleen leert in de praktijk. De optimale voorbereiding op de praktijk kan uiteraard online plaatsvinden, door leerprogramma's aan te bieden via een eigen blended Academy!

Opleiders 1 header michael held HvIdCs2aU k unsplash 1

Uitdaging.

In Nederland is er vraag naar meer goed opgeleide vakmensen in de scheeps- en jachtbouw. Onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en overheden bundelen hun krachten in de Yacht Builders Academy, om samen deze uitdaging op te pakken. De Yacht Builders Academy brengt alle kennis van scheeps- en jachtbouw samen, en is daarmee hét kenniscentrum voor de jachtbouw.

De Yacht Builders Academy biedt een ruim aanbod aan actuele en innovatieve praktijkopleidingen, voor zowel jongeren als volwassenen. Brainstud heeft voor de Yacht Builders Academy een eigen Academy (leerplatform) mogen inrichten met verschillende blended leerprogramma's.

Eén van die leerprogramma's is ‘Teakdek en aansluitingen’. Teakhout is een kwalitatief hoogstaande houtsoort, die veel wordt gebruikt in de luxe scheeps- en jachtbouw. Een belangrijke toepassing van teakhout is op het dek, met aansluitingen zoals traptreden, blokroosters en loopbruggen.

Het leggen van een dergelijk teakdek is echt vakmanschap, en krijg je pas in de vingers na veel oefening in de praktijk. Om deelnemers klaar te stomen voor de beroepspraktijk was er behoefte aan een blended leerprogramma, waarbij de optimale praktijkvoorbereiding online plaatsvindt.

 

Online doorlopen deelnemers theorie en opdrachten.

Leeroplossing.

In co-creatie met de Yacht Builders Academy hebben we het leerprogramma inhoudelijk en visueel ontwikkeld. Het leerprogramma bestaat uit negen hoofdstukken, waarin deelnemers alles leren over de verschillende ondergronden, montagemethoden, kit- en primersoorten, voorbereiding en legmethoden die een rol spelen bij het leggen van een teakdek.

 

Door bij het online lesmateriaal gebruik te maken van interactieve widgets, schematische tekeningen en foto’s en video’s van de uitvoering, leggen we direct een koppeling met de praktijk. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een (prakijk)opdracht, die deelnemers uitdaagt en toetst of de benodigde kennis onthouden is. 

 

Het leerprogramma wordt blended ingezet. Door de online voorbereiding kunnen deelnemers op de werf direct aan de slag. Coaches monitoren online de voortgang van deelnemers, en krijgen zo in de praktijk de tijd en ruimte om gepersonaliseerd onderwijs te bieden. Tijdens lesuren leren deelnemers praktijkvaardigheden en worden ze ondersteund bij het theoretische deel. Na voltooiing van zowel de online- als praktijkopdrachten, kunnen deelnemers het leerprogramma afronden met een gecertificeerd examen.

Het leerprogramma is rijk aan foto's ...
Het leerprogramma is rijk aan foto's ...01 / 03
... schematische tekeningen ...
... schematische tekeningen ...02 / 03
... en interactieve widgets!
... en interactieve widgets!03 / 03

Ook zijn er diverse video's die de praktijkuitvoering in beeld brengen.

Een eigen Academy.

Om de Yacht Builders Academy in staat te stellen een moderne aanpak van onderwijs te faciliteren, ontwikkelden we voor hen een eigen digitale Academy, ook wel bedrijfsschool genoemd.

Een Academy is een virtuele bibliotheek waarin diverse leerprogramma’s en gecertificeerde examens staan. Cursisten kiezen zelf een leerprogramma en coach, en bepalen hun eigen persoonlijke leerroute en -tempo. Coaches zetten het platform blended in, door online de voortgang van cursisten te monitoren en offline gepersonaliseerd onderwijs te bieden. Op de online Academy leren cursisten meer over de kennis en vaardigheden die komen kijken bij het bouwen van luxe jachten. Vervolgens werken zij op de werf aan hun praktijk-skills.

Wat maakt een (virtuele) bibliotheek nou écht interessant? Boeiende content! Daarom hebben we, naast het bouwen en inrichten van de Academy, ook diverse leerprogramma’s (inhoudelijk) ontwikkeld, zoals:

  • Teakdek en aansluitingen
  • Scheepsbetimmeringen exterieur
  • Composieten
  • Zeilmaken (nog in ontwikkeling)

De ontwikkeling van de Academy en leerprogramma's werd mede gefinancierd door een RIF subsidie, waarbij verduurzaming belangrijk is. Door de opleidingen in een blended vorm aan te bieden, blijft het onderwijs van de Yacht Builders Academy toekomstbestendig!

Wil jij meer informatie?