Escape room: ken jij de Code?

De Code of Conduct (oftewel gedragscode) is bij veel bedrijven een bekend fenomeen. Maar nadat (nieuwe) medewerkers de Code gelezen en geaccepteerd hebben, wordt er vaak nog maar weinig aandacht aan besteed... Tijd om daar verandering in te brengen!

Organisaties ATRDS Exit kev seto Jv0TBnjzYNM unsplash 1

Uitdaging.

Binnen veel middelgrote en grote bedrijven is het een bekend fenomeen: de Code of Conduct, oftewel de gedragscode. Zo ook bij onze klant, een grote internationale verzekeraar. De Code of Conduct wordt gebruikt om een professionele en sociale werkomgeving te creëren, zowel binnen het bedrijf als daarbuiten. 

Het hebben van een gedragscode geeft een bedrijf echter nog geen garantie dat alle werknemers zich eraan houden. Het lezen en accepteren van de gedragscode is vaak een onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Na het tekenen, wordt er nog maar weinig aandacht aan de gedragscode besteed. Terwijl het moeilijkste deel, het dagelijks toepassen ervan, juist dan pas begint.. 

Tijd voor verandering! De gedragscode moet weer gaan leven onder alle medewerkers. Brainstud kreeg de uitdagende opdracht om een interactieve leeroplossing te bedenken die wereldwijd geïmplementeerd kon worden.

Bekijk een voorbeeld van de oefeningen.

Leeroplossing.

Hoe maak je een onderwerp, dat al gauw gezien wordt als saai, weer sexy? Met gamification! In co-creatie met de klant hebben we een digitale escape room ontwikkeld, in maar liefst 7 verschillende talen. Een uniek leerprogramma dat we gebouwd hebben in Articulate Storyline, wat ons in staat stelt om de leeroplossing als SCORM pakket op te leveren.

 

De escape room bestaat uit 4 kamers met elk een eigen thema: het bedrijf, de werkvloer, de markt en de privé omgeving. In de kamers worden verschillende (praktijk)situaties voorgelegd waarbij de deelnemer de juiste keuze moet maken. De praktijksituaties zijn rijk aan interactieve elementen en audio-fragmenten. Wanneer de vragen bij een praktijksituatie goed beantwoord worden, ontvangt de deelnemer een deel van de code om de ruimte te verlaten. Zodra de deelnemer alle delen van de code heeft verzameld, kan hij de kamer verlaten. 

 

Na het voltooien van alle kamers krijgt de deelnemer de volledige Code of Conduct te zien en dient deze te ondertekenen. Hiermee wordt de learning voltooid, en is de kennis over het toepassen van de Code of Conduct in het dagelijkse leven weer opgefrist!

Bij de sleutels kunnen deelnemers oefeningen maken.
Bij de sleutels kunnen deelnemers oefeningen maken.01 / 03
Bij de gloeilampjes kunnen deelnemers hints verzamelen.
Bij de gloeilampjes kunnen deelnemers hints verzamelen.02 / 03
Met behulp van praktijksituaties leert de deelnemer meer over de inhoud van de Code of Conduct.
Met behulp van praktijksituaties leert de deelnemer meer over de inhoud van de Code of Conduct.03 / 03
xxATRDS Pools Schermafbeelding 2020 11 03 om 09 v2.49.15 01

Cijfers.

  • 7 talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Pools)
  • 54 landen
  • 3700 medewerkers wereldwijd

Wil jij meer informatie?